© www.onshuisvandemuziek.nl - Made by JoZ 2014
Welkom en doelstelling Nieuws-noten Wie mag lid worden Wat bieden wij Projecten en lessen Wat kost het Clublid worden Inschrijfformulier Vriend worden Onze vrienden Wie is wie? Links Contactgegevens en Colofon
Wie is wie? Wie zijn de mensen achter “Ons huis van de muziek”? Het ontstaan van “Ons huis van de muziek” In december 2013 werd ik geïnspireerd door de Chinese pianist Lang Lang die kinderen als het ware “van de straat plukte”. Nadat hij er dag mee “gewerkt” had, speelden deze kinderen een heel aardig stukje op de piano. In de zelfde periode las ik een artikel “Muziek maakt slim”, van Prof. dr. Erik Scherder over de invloed van muziekluisteren en muziekbeoefening op de hersenen bij kinderen en hun sociale ontwikkkeling. Daarbij de ervaring binnen Fanfare Sint Wiro met de jeugd die niet alleen plezier beleven aan het maken van muziek, maar daardoor ook een sociale ontwikkeling doormaakte die de onderlinge band verstevigde. Tel daarbij op dat ik zelf al ruim 50 jaar plezier beleef aan “muziek maken”, onze dochter de zelfde weg ging en het weer doorgaf aan mijn kleinkinderen. Na dit verhaal voorgelegd te hebben aan enkele enthousiaste  jongeren binnen Sint Wiro, was het fundament voor “Ons huis van de muziek” gelegd.  Daarna werd een berg werk verzet om daar te geraken waar we nu staan. Was getekend, Jos Zonnevijlle Voorzitter Hieronder de namen van de mensen achter “Ons huis van de muziek”. Als u de naam aanklikt, komt u meer van hen te weten. Jos Zonnevijlle, voorzitter. Anouk Sonnemans, Secretaris. Paul Hassink, Penningmeester. Bart Deckers, Projecten. Sandor Hendriks, Docenten. Joep Schrader, Opleiding en examens Francisca Sars, Contact Jeugdfanfare  Janne Sars, Viooldocente Willeke Simons, Docente “School-noten” Lex Tulfer

Jos Zonnevijlle

Jos begon zijn muzikale carrière als 8 jarige jongen bij Schutterij Sint Martinus in Vlodrop die toen nog een fluiterkorps rijk was. Kwam bij de fanfare terecht en kreeg een saxofoon-Tenor in zijn handen geduwd, een pet werd met kranten passend gemaakt en zijn lidmaatschap was een feit. Bij de opkomst van Kreato greep hij de kans aan zijn opleiding “nog eens over te doen”. Daarbij bleef hij de saxofoon trouw alhoewel hij de Tenor verruilde voor de sax-Bariton. In ruim 50 jaren wist hij niet allen zijn mannetje te staan achter zijn instrument, maar vervulde daarnaast verschillende functies binnen Sint Wiro waaronder 10 jaar het voorzitterschap. Hier was de mens achter het instrument zijn belangrijkste drijfveer naast het plezier beleven aan muziek in verenigingsverband.  Het opzetten van een jeugdwerkgroep had tot gevolg dat naast muziek maken ook andere activiteiten georganiseerd werden voor de jongeren waaronder het jaarlijkse kamp. In het dagelijkse leven verdiende Jos de kost in de bakkerswereld. Werkte bijna 40 jaar in het middelbaar beroepsonderwijs als docent en coördinator. Ook hier stond voor hem het belang van de jongeren voorop. Sinds een aantal jaren is Jos met pensioen en geniet van zijn vele hobby’s waaronder zijn Bariton-sax. Jos was en is, dé animator van en voor “Ons huis van de muziek” en werd daardoor als voorzitter aangewezen. Neemt daarmee de algemene leiding op zich en houdt zich bezig met de financiën en onderhoudt de contacten met allerlei instanties.

Anouk Sonnemans

Muziek is de rode draad in het leven van Anouk! Als 7-jarige leerde zij zichzelf blokfluit spelen en vanaf haar 8e volgde zij saxofoon- en pianoles. Saxofoon speelt zij inmiddels meer dan 25 jaar bij Fanfare St. Wiro en daarnaast ook sinds enkele jaren in een band (www.gonutz.nl). Na de MAVO is ze naar de HACO gegaan, een vooropleiding voor het Conservatorium, gecombineerd met 2 jaar HAVO. Na het behalen van haar diploma is zij gestart aan het Conservatorium, opleiding OMB (muziektherapie) en bijvak Piano. Na een stage ‘dansen met kinderen’ in het 1e jaar heeft zij een carrière-switch gemaakt. Ze koos voor de Pabo en wilde muziek als ‘hobby’ houden. Ze bleef actief bij de fanfare, als saxofoniste, maar ook binnen de organisatie op het vlak van jeugd en opleiding. (Jeugdactiviteiten organiseren, dirigente jeugdfanfare, begeleiding solisten tijdens concours, Jeugdcommissie). Als groepsleerkracht kon zij haar muzikale talent gelukkig ook goed gebruiken! Bloed kruipt waar het niet gaan kan…..  Naast haar werk als zelfstandige binnen BuroSo&Co (www.buroso.nl)  verzorgt ze momenteel muzieklessen op de basisschool in Sint Odiliënberg aan alle groepen, vanuit de samenwerking tussen basisschool en muziekverenigingen, mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Roerdalen. Binnen “Ons Huis Van De Muziek” is Anouk Sonnemans de secretaris , maar zal ze ook projecten ontwikkelen en verzorgen.

Paul Hassink

Paul, bugelist bij Fanfare Sint Wiro, werd gevraagd de financiën te beheren en werd daarmee onze

penningmeester.

Bart Deckers

Bart begon als trombonist bij Harmonie Amicitia te Boukoul. Zijn tromboneleraar was Ger Reijnders. Op vijftienjarige leeftijd maakte hij de overstap naar tuba en werd Rob Geurts zijn docent. Nadat hij zijn MBO-opleiding Sociaal Pedagogisch Werk had afgerond ging hij naar het Artez Conservatorium te Enschede alwaar hij studeerde bij hoofdvakdocent Joost Smeets. Gelijktijdig studeerde hij ook aan het Mozarteum te Salzburg bij prof. Andreas Hofmeir. In 2009 studeerde Bart Cum Laude af met een 9,5 als eindcijfer. Na zijn tubastudie is hij begonnen aan de opleiding HaFaBra-directie bij Fried Dobbelstein. Deze studie heeft hij in september 2013 met goed gevolg afgerond (8,5). Masterclasses heeft hij gevolgd bij onder anderen Jan Cober, Alex Schillings en Maurice Hamers. Bart remplaceerde en remplaceert nog regelmatig bij o.a. het Orkest van het Oosten (Nederlands symfonieorkest), het Sinfonieorchester Aachen, Mozarteum Orchester, het Residentie Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest, het Brabants Orkest en speelde hij in het Nationaal Jeugd Orkest. Verder heeft hij onder grote dirigenten mogen musiceren zoals Jaap van Zweden, Sir. Simon Russle Davis, Neeme Jrvi en Michel Tabchnik. Bart heeft ook verschillende solo-optredens mogen verzorgen met onder anderen Harmonie St. Michael Thorn en JungeBlaserPhilharmonie NRW. Met de ervaringen die hij opdeed (doet) in de symfonische wereld dirigeert hij actief in de HaFaBra muziekwereld. Momenteel is hij dirigent van Fanfare Eendracht Dieteren (1e divisie), Fanfare St. Cornelius Vortum-Mullem (3e divisie), Fanfare St. Wiro ’t Reutje (1e divisie), Koninklijke Harmonie St. Caecilia Swalmen (2e divisie) en Fanfare Eendracht Baarlo (1e divisie). Bart is mede-oprichter en bestuurslid van Dutch Symphonic Brass, een koperensemble met als doel symfonische muziek te spelen in verschillende samenstellingen. Dit ensemble staat onder leiding van Joost Smeets. Bart stond mede aan de wieg van “Ons huis van de muziek”. Zo weet hij steeds op een manier die “hem eigen” is niet alleen de werkgroep te stimuleren en te inspireren, maar  ook de (jonge) muzikanten die hierdoor steeds meer plezier beleven aan het maken van muziek. Bij de verschillende projecten staat Bart aan de zijlijn.

Sandor Hendriks

Sandor werd geboren in 1974 te St.Odilienberg en begon op 7-jarige leeftijd als bugelist bij Fanfare St.Wiro in het Reutje. Hij verruilde dit instrument op 13-jarige leeftijd voor de trombone, waarmee hij aan  het instituut KREATO diverse diploma’s behaalde. Na het afsluiten van de VOCO opleiding aan het J’eanne d’Arc College te Maastricht in 1992 vervolgde Sandor zijn studie aan het Maastrichts Conservatorium. Hier studeerde hij hoofdvak Trombone bij Dhr. J. Banens (voormalig solo-trombonist van Koninklijk Concertgebouw Orkest). In juni 1997 behaalde Sandor het diploma DM en vervolgde zijn studie aan de Musikhochschule Aachen bij Dhr. H. Ries (voormalig solo-trombonist van het sinfonie orkest van de Westdeutsche Rundfunk te Keulen). Tijdens deze studie was Sandor in het seizoen 1998 – 1999 werkzaam bij de Duisburger Sinfonikern – Deutsche Oper am Rhein. Hij remplaceerde tijdens zijn studie in diverse beroepsorkesten en werd in 1997 uitgenodigd voor het Schleswig-Holstein Musikfestival Orchester. In juni 2000 studeerde hij cum laude af voor zijn UM diploma en is sinds september 1999 verbonden aan de Philharmonie Zuid-Nederland, het voormalig Limburgs Simfonie Orkest. Naast deze vaste dienstbetrekking is Sandor ook aktief met kamermuziek. Zo is hij sinds 2000 dirigent en oprichter van het “Limburgs Trombone Ensemble. Hij speelt met zijn studiegenoten in het Limburgse koperkwintet “Southern Brass “ en speelde jaren in het vermaarde groot koperensemble “ Flexible Brass “. Sandor is sinds meerdere jaren een veelgevraagd repetitor bij Harmonie- Fanfare en Brass Band gezelschappen. Dat deze jeugdige rasmuzikant benaderd werd mee te bouwen aan “Ons huis van de muziek” mag duidelijk zijn. Niet alleen zijn inbreng, maar ook zijn taak; de contacten met de diverse docenten, is hem op het lijf geschreven.

Joep Schrader

Joep heeft al toen hij 5 jaar was gekozen voor de hoorn, omdat “deze er zo mooi uitzag” op tv. Na een paar jaartjes wachten mocht hij eindelijk beginnen met de eerste lessen. Na zijn hoornstudie in Tilburg (Fons Verspaandonk) en Enschede (Rene Pagen), heeft hij de directiecursus bij het toenmalige KREATO gevolgd. Heden is Joep werkzaam als docent klein koper bij verschillende muziekverenigingen in Midden-Limburg en dirigeert hij de jeugdorkesten van ’t Reutje en Melick en is hij eigenaar van Schrader Music Publishing, een uitgeverij voor bladmuziek. Ondanks zijn drukke leventje bleef ook hij Sint Wiro trouw en vinden we hem niet alleen terug bij de repetieties, maar ook bij (jeugd)activiteiten. Geen wonder dus dat Joep zich meteen aansloot bij de werkgroep van “Ons huis van de muziek” Hier behartigt hij de opleidingen en examens.

Francisca Sars

Francisca kreeg van pa en ma Sars muziek met de paplepel ingegeven. Koos voor Fanfare Sint Wiro en de Alt- saxofoon. Al snel “kwam zij op” voor de Jeugd en als zodanig contactpersoon van het jeugdorkest naar de vereniging als ook binnen ons “Huis van de muziek”.      Janne Sars Geboren in Posterholt (1987) studeerde viool bij Maarten Veeze aan het conservatorium van Maastricht. Na de eerste vioollessen bij haar moeder Barbara Sars-Pingel, kreeg ze les aan de vioolschool van Melanie Engelen te Roermond. Daarna volgde zij lessen bij Wilfred Sassen in Borgharen en bij Joanne Wigmans in Süsterseel (D). Joanne bereidde Janne voor op de toelating aan het conservatorium en na het behalen van haar Pabodiploma is ze aan het conservatorium gaan studeren. Janne speelt jaarlijks in het Zomeroperaorkest van de Zomeropera in Kasteel Alden Biesen, in  diverse kamerorkesten in België, met Artiesten Buro Sassen en remplaceerde bij het Limburgs Symfonie Orkest en later Philharmonie Zuid-Nederland. Regelmatig vervult ze de rol van concertmeester bij o.a. het Orlando Orkest, ArkA Symfonieorkest, Jeugdorkest Amikejo en sinds 2012 als vaste concertmeester bij Symfonieorkest Avanti te Maastricht. Daarnaast geeft Janne vioolles waarin ze haar kennis als violiste en pedagoge combineert. Als muziekdocente sloot Janne zich aan bij “Ons huis van de muziek” waarmee zij duidelijk aantoont dat “Ons huis van de muziek” ook andere dan blaasinstumenten een podium biedt. Willeke Simons Graag willen we Willeke Simons voorstellenl: 39 jaar, woont in Roermond. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als muziektherapeut en activiteitenbegeleider, heeft ze afgelopen jaar besloten her hart te volgen en haar muzikale activiteiten meer uit te gaan bouwen. Sindsdien treed ze ook regelmatig op als zangeres. Zij vindt dat iedereen een kans moet krijgen om in aanraking te komen met muziek. “Juist als dit op jonge leeftijd al gebeurt, kun je hier je hele leven plezier van beleven”. Vanuit haar achtergrond als therapeut en muzikant wil zij hier graag een steentje aan bijdragen! Voor ons via “Ons huis van de muziek”. Lex Tulfer Ondanks dat ik geen actieve muzikant ben, heb ik toch het gevoel dat ik een bijdrage kan leveren aan de doelstelling van “Ons huis van de muziek”. Samen muziek maken levert immers een bijdrage aan samen leven, waarbij er net als in de muziek gezocht wordt naar het ontplooien van elkaars -muzikale-talenten en  mogelijkheden. Als afgevaardigde van Harmonie Juliana is het goed eraan mee te kunnen werken zodat wat er door Ons huis van de muziek geboden wordt, voor iedereen bereikbaar is.
Wie is wie?