© www.onshuisvandemuziek.nl - Made by JoZ 2014
Welkom en doelstelling Nieuws-noten Wie mag lid worden Wat bieden wij Projecten en lessen Wat kost het Clublid worden Inschrijfformulier Vriend worden Onze vrienden Wie is wie? Links Contactgegevens en Colofon

Welke projecten en lessen biedt “Ons huis van de muziek”?

“Ons huis van de muziek” wil een doorlopende leerlijn creëren, van baby tot senior.

Hieronder een overzicht.

 “Ons huis van de muziek - DoRe”  

Muziekles ....voor kinderen vanaf 0 jaar

Samen met je kind muziek maken betekent, behalve een gezellige ochtend met andere kinderen en hun papa's en mama's, dat je een heleboel liedjes leert kennen die thuis tijdens de dagelijkse routine gezongen kunnen worden.   Tijdens deze ochtenden wordt er gespeeld op muziekinstrumenten en met andere materialen, wordt er  gedanst, geluisterd naar muziek en samen gespeeld. Een afwisselend programma waarbij spelenderwijs een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeling van je kindje.

Meer uitleg, klik hier

Ons huis van de muziek - ReMi”   

Muziekles....voor kinderen vanaf 4 jaar

 

Kleuters zijn uiterst geboeid door muziek. Als zij opgroeien in een muzikale omgeving hoor je hen vaak de hele dag zingen of met geluiden experimenteren. Ze beleven muziek ontdekkend en spelend en oefenen met muziek, onder andere, hun taal en motoriek. Het helpt hen grip te krijgen op de wereld en het helpt hen om te gaan met emoties. Voor beide groepen geldt: De muziek, liedjes, activiteiten en de luistermomenten zijn helemaal afgestemd op de jonge kinderen. Een fantastische ervaring voor baby's, dreumesen, peuters en kleuters om instrumenten van heel dichtbij te zien en te horen.

Meer uitleg, klik hier

Ons huis van de muziek - MiFa”

Blokfluitles....voor kinderen vanaf 6 jaar

Maakt kinderen enthousiast en stimuleert hen om ook na schooltijd muziek te maken. Hier worden de kinderen enthousiast gemaakt voor het samen maken van muziek en maken ze kennis met allerlei aspecten van muziek. Kinderen die kiezen voor het maken van muziek als hobby, beginnen met een cursus voorbereidend muziekonderwijs. Aan het einde van de cursus kunnen de kinderen al eenvoudige liedjes spelen. De blokfluit speelt in deze fase een belangrijke rol Vervolgens kunnen de muzikantjes al in samenspeelgroepjes muziek maken en stromen ze door naar  “Ons huis van de muziek-FaSolLa”.  Ook hier maken kinderen muziek onder vakkundige begeleiding. “Ons huis van de muziek–MiFa” muzikantjes worden gratis clublid totdat ze gekozen hebben voor een instrument en de daarbij behorende muziekopleiding. Natuurlijk organiseren we concerten en voorspeelavonden om te laten horen en zien hoeveel plezier er beleefd wordt aan het maken van muziek.

Meer uitleg, klik hier

“Ons huis van de muziek - FaSolLa”

Algemene muzikale vorming ...voor beginnende muzikantjes, kinderen vanaf 9 jaar

Is voor kinderen die de cursus voorbereidend muziekonderwijs hebben afgerond en gekozen hebben voor een vervolgopleiding met een specifiek instrument bij een erkende muziekdocent. “Ons huis van de muziek FaSolLa” organiseert het samen maken van allerlei soorten muziek met allerlei soorten instrumenten in samenspeelgroepjes onder vakkundige begeleiding. Ook zijn er optredens met de Jeugd- en/of grote orkesten. Dit optreden voor een groot publiek is heel erg spannend en applaus krijgen maakt musiceren nog leuker en motiveert nog meer om muziek te leren. “Ons huis van de muziek” geeft ook instrumenten in bruikleen. De jonge muzikantjes kunnen kiezen uit verschillende slagwerkinstrumenten zoals xylofoon, klokkenspel, marimba of drums. Er kan ook gekozen worden voor een blaasinstrument zoals saxofoon, klarinet, dwarsfluit, bugel, trompet of tuba. Voor snaar- en toets-instrumenten zoeken wij naar mogelijkheden via muziekhuizen om deze uit te lenen. Ook kinderen die graag zingen zijn van harte welkom en kunnen op een eigen manier ontdekken waartoe hun stem in staat is.

Meer uitleg, klik hier

“Ons huis van de muziek - LaSiDo”  

A.M.V..voor meer “ervaren” muzikantjes, kinderen vanaf 12 jaar.

Bedoeld voor tieners die al enige ervaring hebben met het maken van muziek. In “Ons huis van de muziek-Lasido” komen diverse muziekrichtingen samen of vinden hun eigen weg.   Lasido-muziek wordt op projectbasis ontwikkeld. Samen muziek maken, elkaar blijven inspireren en motiveren vormen voor deze groep jongeren een belangrijke stimulans om muziek te blijven maken. Ook als er minder interesse is tijdens moeilijke momenten. “Ons huis van de muziek LaSiDo” stimuleert deze muzikanten om nieuwe muziekinitiatieven te ontwikkelen en biedt daarvoor de faciliteiten en de organisatie. Ook hier geldt; dat optreden voor een groot publiek heel erg spannend is en applaus krijgen maakt musiceren nog leuker en motiveert nog meer om muziek te leren. Ook voor LaSiDo-muzikanten zijn er natuurlijk optredens in de Jeugdorkesten en/of de grote muziekkorpsen.

Meer uitleg, klik hier

“Ons huis van de muziek School-noten”  Na-schoolse activiteit....voor kinderen van groep 3 t/m 8 Muzieklessen als naschoolse activiteit met als thema: “Muziek als basis”. “Ons huis van de muziek” werkt hierin samen met de basisschool om muziekprojecten te organiseren vanaf groep 3. De lessen sluiten aan op de reguliere muzieklessen op school, vinden plaats op school en zijn direct ná schooltijd. Onder deskundige leiding kunnen de kinderen kennis maken met muziek(instrumenten) in de breedste zin van het woord en samen met anderen muziek maken. De projecten duren 10 / 12 weken. Daarna kunnen de “muzikantjes” doorstromen naar “Schoolnoten 2” of    naar  “Ons huis van de muziek-MiFa”.  “Ons huis van de muziek–School-noten” muzikantjes worden gratis clublid. “Ons huis van de muziek” geeft ieder kind de kans om te ervaren hoe leuk muziek maken is.

Meer uitleg, klik hier

“Ons huis van de muziek Vioolles” Voor wie? Van piepjong tot stokoud! Al noten kunnen lezen is een voordeel, maar geen vereiste Ook kamermuziekles/ensembleles! Jonge leerlingen componeren vanaf de eerste les zelf muziekstukjes! De juiste viool- en strijkhouding wordt vanaf de eerste les spelenderwijs aangeleerd en geoefend met bijvoorbeeld de toverstrijkstok. Hocus…pocus...pilatus...pas…! Gevorderde leerlingen beginnen bij hun laatst gespeelde muziekstuk. Daaruit maken we een lesplan, leer je nieuwe muziek, werken we aan techniek, etc. Bij genoeg aanmeldingen kunnen we een vioolensemble oprichten!

Meer uitleg, Klik hier